Wednesday, March 9, 2011

Sejak Bila Die Suka Makan Pedas Nie...

Wekend lepas, dalam pening2 ai tue, sempat ai ajak asben p makan2 kat Bagan Lalang... ni semua gara2 LIEYA... letak gambo sotong, ketam bagai, dah tekak ai mengidam nak makan kat sane... Jika Lieya, kedai feveret Senandung Malam, ai plak kedai atas air kat hujung belah kanan...

Kat kedai tue, jika sebelum makanan sampai, dihidangnyer kita ngan kepek... ni kepek ubi pedas manis..
ini budak, ntah ape mimpi duk nak melayan makan kepek nie...
nak dihalang makan, sure menangis kasik satu kedai tue dengar, dibagi makan kang, takut sakit perut plak...

Sebagai mama yang tak mau glamer dipandang orang sekeliling gara2 anak melalak, so kasik jer die makan...
tinggal banyak nie jer... air? adaler setengah gelas die minum...

7 comments:

Huda said...

suka pedas yer? aunty pun suka tp tak tahan part meleleh2 air hingus :)

SyaNa said...

hahaa wey aku yg ngidam tgk kepek tu
kuat lyna makan pedas ek

~izan~ said...

kuat tahan pedas yer... kalau anak2 izan sah2 mkn berulam air,hehe

Me_Lina said...

SM Bgan kan nama kedai tu... tu port favorite tu... setiap bulan kena g... sbb sedap... otw balik... singgah kejap kt kedai kerepek... beli utk belakan kt rumah... heheheh

mela said...

fuhh..sedapnya lyna makan..cubit pipi haa...

Dee said...

biar dia tahan pedas sis, senang u nanti..hehehe..

eima said...

huhu tak dpt bygkan muka hidung lyna merah2 ..tinge lagi ...kekeke

sbb Fahim slalu mintak nk mkn ayam goreng Ayamas spicy tuh ..hahah