Friday, March 25, 2011

Oreo Cheese Cake

 Kelmarin petang ai bertungkus lumus menyiapkan resepi ini... resepi dahhhhhh lamaaaaa print, tetiba asben balik umah n kata ofismate die bawak ciskek oreo.... so sebagai isteri mithali, gigihler cari bahan bagi memenuhi perut asben yang PJK tue, hehehe

Kelentung kelentang, dah siap sepenuhnya... mengikut resepi, kena biar ciskek sejuk dalam peti ais selama semalaman... so dah cukup sehari, dan kek pun telah selamat beku dan boleh dimakan dah.... yahoooooo!!!!!
Acuan ai bulat 22'... so ciskek mmg jadi lebar...
 lapisan biskut oreo menjadi base
 cutting time!
 okey...okey... dah ready utk dingap ni..
so far alhamdulillah, menjadi dan sodap!

Resepi asal, suruh letak coklat putih... tp kat umah ada coklat coklat... tu yg ciskek ai kaler koko....

15 comments:

Mr. Z and Mrs. Z said...

waa...sedapnye!!tp rupa tu mcm klakar pon ade.heheh (jgn marah)...tp xpe..masuk perut tetap hancur gakkan kak??hehehhe...

Cik Puan Nurul said...

emm xyah bako kan..senang tak buatnyaa nk buatla kek hok senang ni..

mama tisya said...

br nk tnye naper cheese tu bkn putih rupanye tk guna coklat putih...

Sidratul Muntaha said...

aku tak berjaya lagi buat kek ni even resepi dah berlambak2 dlm simpanan.
kenapa?
maybe aku kruang yakin..
maybe aku kurang yakin sekali lagi..
huhuuh..
cheesecake alin dah bese n selalu buat tpi oreo cheesecake nih..
entahlah..

Nigina said...

semalam mak gina pun buat tapi dia buat stail biskut...

::Mamalyna:: said...

mrs.z, hehhe... memang rupa kelakar... camtu jugak asben akak cakap, hehee... tp dalam perut bercampur jugak, yg penting rasanyer, heheh

::Mamalyna:: said...

nurul, sebab tak bakarler ai gigih buat... kalo bako, memang hangusler, hehehe...

::Mamalyna:: said...

erryn, kaler lain kan... ada coklat tue kat umah, so tak nak membazir, pakai jer ape yang ada, hehhe

::Mamalyna:: said...

ayu, ciskek ayu yang lain2 tue memang menggoda.. ejan duk teringat ciskek ayu yg p bawak rumah suziey tue...

::Mamalyna:: said...

yati, stail biskut? camne tue... try ambik gambo, nak tengok jugak, heheh

[-suziey-] said...

woooooo bestnyeeee..ade lg x..bak mai sket..ekekek:D i likeeee..kt pn pnh try buat oeo ciskek ni jadi color koko..hahaha..sedappppp

Mama AqiL said...

ejan..

pertama : tahniah kerna berjaya wat cheese cake Unbaked nie

kedua : aku nak gelak lar wei..(sowie yea)...

ketiga : sedap kan..cam ice-cream je rasanye..

abis daaaaaaaaaaa.......

~SHiLA~ said...

sedapnyeee..letak resipi pulak :)

..nOj.. said...

wow. sedapnye. siot pepagi kalau tak tayang gambar makanan takleh ke. ceh.

ko buat chilled ni ek. bestnye wei. seme dah buat ciskek. aku bile lg ni

: Ady :: said...

Ooo.. patut lar kaler koko..

..Kak Ina..