Wednesday, February 23, 2011

Jalanraya Baru Nak P Cameron Highland Yang Tak Sesak

Jika ada yang plan nak p Cameron Highland, terutama orang-orang duk pahang... ni jalan terbaru yang memang terbaekkkkk!!!! Tak bengkang bengkok sangat, so penyakit pening2 pala boleh dikurangkan...

Pada yang duk daerah Bentong, Raub n Lipis... for sure dah tau jalan nie kan...
Kita p Felda Sungai Koyan, lepas jer Balai Polis Felda Sungai Koyan, ada simpang ke kiri yang tulis 'Pos Betau', so masuk jer simpang tue... pehtu straight jer... dari situ, sejam dah sampai Cameron...

Bagi kengkawan yang datang dari Kuantan or Kemaman cam GIDAH, boleh ikut Lebuhraya Pantai Timur tue, exit Temerloh pehtu p ke Jerantut pehtu p Lipis pehtu p Sg. Koyan, jalan yg nie cam mencabar sikit coz kena masuk jalan kampung2 kan.... or nak lagi senang.... Ikut Lebuhraya Pantai Timur tue, exit Bentong, then p Raub pehtu ada simpang kat Dewan Jubli Perak Raub tue, ambik simpang kiri, kat situ ada signboard tulis p Felda Sungai Koyan or Felda Tersang....

Bagi kengkawan yang dari area Ipoh, kut2 nak p kelantan ke, pun boleh naik CH ikut simpang pulai then turun sg. koyan pehtu p simpang berchang then terus masuk jalan p kelantan.... nanti, ada jalan ke kelantan ikut kg ai, jalanraya masih dalam pembikinan.... tu pun memang shortcut jugak... tak payah nak lalu bukit tujuh dah...

Jalanraya nie memang landai... still ada kona kona tp takdelah kona yang tajam... kona kona tajam ada time dah sampai CH nanti.... tak sesak dan tak banyak kereta sangat...

5 comments:

mrs zach said...

mamalyna...kalau dari jengka, camne? ihiks..

::Mamalyna:: said...

mrs zach, kalo dari jengka, terpulang, sama ada nak ikut jalan jerantut pun okey, tp kalo tak mo masuk jalan2 kg, better p temerloh then masuk highway lpt nanti exit bentong..

bukhairiah said...

erm...lame xg..rs nk naik sana lg...tp dr melaka kene ikot tapah gak kan?

::Mamalyna:: said...

mrs. bubu, kalo balik gombak, lagi senang kut...

~aSHa~ said...

betul betul betul