Monday, January 17, 2011

Kenangan Mengusik Jiwa

 Ingat lagi kah?
Dulu2 coklat nie ler paling femes dan mahal dah time tue...
Masa tue, mana wujud lagi Apollo... kalo ada, ai pun masih tak mampu nak beli... Rasanya dulu sekotak tue dalam berapa sen sangat... skang masih ada tp harga dah mahal...
yang nie ubat nyamuk CAP IKAN dan mancis cap Superman... tp ada jugak mancis cap LADA kan...
Ubat nyamuk ni ler yang femes kat kedai di kampung2... fumakila tak masuk lagi time nie...


Manisnyer kenangan dulu2 kan... teringat arwah ayah balik umah menjinjing beg plastik yang berisi antara2 barang dalam gambo nie...


**gambar dr FB kwn asben

5 comments:

syawalsimpsons said...

kengkadang seronok teregat kembali kenangan lama mengusik jiwa ni kan kak pepagi ni...mmmmmm...sabar la kak...sedekah la al-fatihah pada arwah yee..

BIONIC WOMEN said...

hahaha..lucu tapi bergenang jugak air mata teringat kisah lama..dulu tingat ag iklan dindang ngan tora tuh..saper dapat beli tu kira kaa dah kan???

"dindang datang lagi..."..hehe

izan_cute said...

anak2 pun masih beli dindang dgn tora ni..mengimbau kenangan maknya hehehe

Cik Puan Nurul said...

cikedis tora..dulu femes tikam2 ni kan.sy paling suka beli cikedis atau ceklat yg dapat mainan orang2 tu leh tuko2 baju kadangtu buat sendiri je orang2 tu siap design baju bagai time tu(patutla skrg ni suke melayan project runway)pastu ceklat yg mcm straw tu dpt cincin..

Nad @ MamaZakwan said...

bile teringat tora ke, dingdang ke..for sure pakcik ar tompel tu terbayang kt mata..byk pulak hadiah2 cam ntahapa2 ntah..tp tetap jugak dibeli, haha!