Friday, January 7, 2011

Kejadian Akhir Tahun 2010

31 Disember 2010 - PM kasik cuti
30 Disember 2010 - Ai MC

Kisahnya, sambil tengok bola final Piala Suzuki pada 29.12 malam tue, kami dinner kat umah.. ai just masak ayam masak kicap n asam pedas ikan (ada lebih n simpan dlam peti)... makanler kami tiga beranak... ai makan asam pedas tue lebih, siap hirup2 kuah die... ada ikan sekor, ai makan sorang jer...

then kul 3.30 pagi tue, ai rasa sangat2 tak selesa... nak muntah n perut sakit nak membuang... setelah selesai semua, masih ada lagi trasa... maka ulang alikler ai ke toilet dari kul 3.30 pagi tue sampai kul 6.30 pagi... muntah tue tok sah cakapler... siap terdetik dalam ati-lyna nak dapat adik ke? tp ai pasti, memang 'tak jadi'... seksa jiwa raga muntah, rasa nak terkeluar isi perut... sampaikan asben ai terjaga dari tido n tanya 'ai kenapa'... ai p dapur, minum air masak... air tue pun ai boleh muntah balik... memang ai melepek atas katil, super tak larat dah...

Asben ai plak, hari khamis tue ada kursus kat Shangrila Hotel, Pjaya... so ai cakap, ai tak larat nak p keje then nak jaga lyna pun tak larat, then kami wat keputusan lyna, asben antar ke taska... so ai duk ler umah sorang sambil berulang alik ke toilet...

Agak2 dah okey sikit, dlam kul 2.30 ai nak p klinik then antar popia... pas jer antar popia, so ai terus ke Klinik Lita Alis di Presint 9... Ramai jugak org, ai menunggu ngan sabar sambil control supaya jgn berlaku ape2 sakit perut yang membuatkan ai lari2 ke toilet.... tak lama pehtu nama ai di panggil..

Dalam blik doktor
Doktor: sakit ape?
ai : doktor, saya rasa saya terkena keracunan makananler...
(then die cek2 perut ai)
doktor: ada muntah? p toilet
ai : ada... ai start muntah2 dan cirit birit dari kul 3.30 hingga pagi tadi
doktor: lama tue.. u kena datang awal, nanti air kurang dalam badan, nanti buah pinggang tue problem
ai : asben saya takde, kursus... so die tak boleh nak antar saya pagi2 tadik..
doktor: Hari nie ramai org datang klinik mintak mc, agaknyer seronok menang bola pehtu esok plak cuti.. semua nak dapat cuti banyak...
ai: TU MEREKA DOKTOR, SAYA MEMANG BETUL2 SAKIT NIE... (ko penat, tak pasal2 aku plak dari bebelan free dari die)
doktor: okey..okey, ni saya beri awak ubat2 nie... then mc 1 hari..
ai: okey, tq doktor..

maka, dapatler ai cuti 4 hari direct... tp takdelah syok sangat sebab sakit perut cirit birit tue, menyeksa perut ai banyak hari jugak...

Punca ai boleh kena sakit tue, sebabnya ai makan asam pedas tue tanpa panaskan asam pedas tue dulu... ai dah kuarkan dari peti ais then biar kat luar... tengok cam dah kat suhu bilik, so ai takdelah nak panaskan dan terus makan ngan nasik... dan resultnya 'PADAN MUKA AKU'.....hehhee

5 comments:

.::Lynn::. said...

padan muka... hahahhaha

Zaidah said...

dah sakit dah...asam pedas kuar peti ais memang kena panaskan....nanti bleh keracunan...jangan buat lagi yer..

Nad @ MamaZakwan said...

ala, kak ejan ni...awat tak panaskan dulu, huhu! naseb baik bapaknya sama lynanya nggak makan..kalu dak, lagi haru sume ngulang ke toilet!..moga dh tak apa2 skrg ni, hehe...

syawalsimpsons said...

kelakar akak ni..hehehhehe..doc mana 2 kat lita alis 2...mmm..msti laki kan...yg botak2 ke...ke pmpouan...hehehhe..

syariza09 said...

pasni jgn lupa perangat dulu yaa