Tuesday, January 18, 2011

Bila Cik Lyna Dapat Buku Sekolah

 Hari Jumaat lepas, beg taska die berat semacam jer... then cikgu beritahu yang meka dah kasik buku sekolah untuk lyna... ada 16 buku semuanya... Then arahan cikgu kepada mak ayah budak supaya TULIS NAMA, BALUT BUKU
niler buku2 lyna tue... ai suka coz cantik2 kartun die...
Senarai buku2 lyna
Bahasa Melayu - 3
Bahasa Inggeris - 5 (lyna, pehni mama suruh lyna baca kamusler, hehehe)
Matematik - 3 (orait, pehni lyna start belajar guna kalkulator, hehehe)
Jawi - 2
Pendidikan Seni - 3

Disebabkan tak berapa ready, kalo tau awal2 bolehler ai print nama lyna siap2 nak tampal kat buku die... so keadaan terdesak,  ai pakai jer saletep putih n tulis nama lyna secara manual.... tp bukan tulis kosong jer... disebabkan nak cun n menarik perhatian lyna... hari sabtu time kami outing, ai beliler sticker Mickey n Friends... ingatkan nak cari sticker Tom n Jerry, tp tarak... so ambik ajelah mickey nie... ni pun salah satu kartun feveret die cuma tak hardfan cam Tom n Jerry tue...
 okey, dah tampal2 dah... then balut ngan plastik.... ni ai tepek Minie
 Mickey n Minnie
 pendek kata, abis semua buku2 lyna ai tepek sticker nie..hehehe
 tampal ikut kesesuaian
 ni folder alat tulis lyna... pun ai tampal sticker mickey siram pokok... yang bestnya, sticker nie ngam2 so jer ngan folder tue...
pencil kaler pun ai tampal...hehhehe

pehtu ai terfikir kejap, excited sungguh mamalyna nie... lyna yang nak belajar, ai yg terlebih excited! lantak p, janji ai suka....

5 comments:

Miza Yusof said...

wah! lyna dah dapat buku sekolah. cantiklah siap ada mickey minnie mouse. semoga tu semua sebagai pembakar semangat untuk lyna rajin belajar. belajar rajin-rajin yaa lyna :)

ummiaqeef said...

belajar rajin² ye lyna! gigih tu mama dia balut,tulis nama n tampal sticker. hehe..

alyyani said...

banyaknye buku lyna! mama yang terlebih excited eh. setuju tu :p

Pn. Zana said...

wah. ada buku ek ?bape ek u bayar monthly fee ek ?

Cik Puan Nurul said...

kecik2 dah ade buku ekkk..bagusla jgn kamu koyakkannya udahh..qaseh kat umah ni kena beli buku kuli keras belaka,tapi dia paling suke tgk katalog sambil suh emaknya beli mainan lam katalog tuh huhu