Thursday, December 2, 2010

Unta + Orang Dalam Peti Ais

 Mak Pak mertua ai balik haji ari tue, beliler patung unta ni kat lyna... Ada bateri, so unta ni leh jalan sambil ada muzik... memula lyna okey, pehtu die jadik takut sebab bila on, mata unta nie kelip2 lampu merah... lyna kan bab penakut tu memang turun dari ai ler kan... memang takut betul ngan unta nie.. letak dalam kotak pun, tp still takut... so kami kena sorok... apeler lyna nie, dahler unta ni naik flight lama nak sampai malaysia... tp bila tengok made in mana unta nie, terang2 tulis made in china... so memang jauh perjalanan unta nie... CHINA-MEKAH-MALAYSIA.... hehehe
Dalam entry sebelum nie, kan ai ada citer yang lyna asik main bukak tutup peti ais kan... so cam LYNN jugak, tetiba ada mentol menyala kat kepala 'TING!'... terus dapat idea... ai letak patung nie dalam peti ais...
dan hasilnyer lyna dah tak main peti ais dah.... Yahoooo!!!

Teringat lyna kalo nampak patung unta nie, larik laju jer cam kena kejar... takpun, cakap 'takmo..takmo...' sambil wat aksi tangan...

6 comments:

Siti said...

hehehe..idea yg bagus gak tu kan...anak2 ct pun suka main tutup bukan peti..n suka sgt letak brg mainan diorg dlm peti..heran sungguh

Ya ALya said...

bagus idea...cam anak lya takut tikus n lipas....tak kan nak letak lipas n tikus dalam petia is lak kan.....memag sara suka main bukak katup petia ais ni.....

eima said...

kesian budak tuh ...kejam sungguh mak die ...



hahaha

maszmadi said...

tahniah wat mak n pak izan yerk...
bagus idea tu, hihi tp cian kat lyna dah x leh bukak peti ais lagi,, huhu

MamaDamia a.k.a Haiza said...

hahaha cute la plak...terbayang2 aksi si lyna yang lari ketakutan bila nampak ada unta dalam peti ais tu :P

.:mama dhia:. said...

bijaknyer akak...