Tuesday, December 14, 2010

Anak Dara Mama

Pagi nie masa mama antar lyna ke taska...nape anak dara mama nangis?
Susah hati mama tau bila tengok anak dara mama nangis...
tp ayah kata, anak dara mama tue lebih nangis sebab tak dapat pergi 'PONAS' aka Petronas...

Mama tau anak dara mama sekarang nie, kalo kat trafik light umah kita tue, anak dara mama mesti suruh p belok kanan coz situ nak p PONAS kan... tp hari ini ayah nak cepat, coz die kata, die tak sanggup nak tengok punch card die MERAH untuk kali ketiga...

Mama ngan ayah tengok lyna hepi sangat kalo pagi2 ayah belok kanan n p PONAS... tp ayah cakap, kalo hari2 cenggitu, ayah boleh bankrup, hehehehe... coz lyna boleh tahan demandnyer... nak air kotak dutch lady, nak coklat kitkat, nak itu nak ini....

Anak dara mama, kita tak boleh pegi selalu ke PONAS tau... sekali sekala bolehler yer... semalam, mama dah beli air kotak dutch lady dah kat lyna... air kotak tue same jer cam yg ada kat PONAS tue...

6 comments:

mummy_ayu said...

ala sian dia tak dpt shopping kat PONAS pagi nie...ayu pun tak suka bila gie keja, tingglkan anak nangis...tak best je nak keja kan..tapi tul gak..kalu hari2..tak leh jadi gak sbb brg2 kat PONAS tu mahal skt dr kedai lain..kan?

eima said...

anak² kite ade je tmpt kegemaran kan ...
lyna ponas ... fahim kedai mamak

tu lyna makan dominos ???
pandai ke die mkn ???fahim tak reti ...

Cik Puan Nurul said...

huhu pangai budak2 ni makin besar makin demand kan.qaseh lak xleh gik paso malam sebuk nak belon,nak menan dahla lama dia memilih.gi pasaraya pun sama ade je mende dia nak.dia tahu je setiap pasaraya tu ade ape,kalu tesco tu dia tau dia leh main keta doremon yg gerak2 tu kalu kiteorg gi sana tetiba xjd masuk sbb parking full ke apa siapla dia ngamuk lam keta.

[-suziey-] said...

hahhahhah lawak la plak..haih mcm aQeel gk..suka no g petronas..pastu kopak ler ibu dia nk beli toys yg rege rm10 tu..klu hari2 xke kopak:p

Sarah Syazwani said...

haha..samela ank sy..tiap2 ptg amik dr taska mesti nk suh p kedai beli air..alasan je tu padahal kalo dh masuk kedai mcm2 dia nak

ummiaqeef said...

aqeef pun pantang kalau singgah ponas tu. sume dikebas taruk kat kaunter. cait! kena tapis2 dlu bg dia x nampak sblm bayar..hahahaha