Monday, November 15, 2010

Tadi Bapak Menjadi Mangsa, Kali Ini Giliran Mamanya

Tadi pagi, ayahlyna kan... ni giliran Mamalyna plak...
ai setiap kali nak solat, mesti ai ada imam cilik...
Time ai sarung telekung, time tu ler die suruh kita pakaikan tudung... nak tudung putih yer...tudung merah pink corak2 semua tak mo...

ai belum angkat takbir lagi, die dah sujud dah...  kadang, tak sempat nak pakai pampers lagi, sibuk nak solat jugak.... tu blum lagi, kita tengah solat, die p pusing telekung, udahnyer kita terlilit cam pocong, ehhehehe.... time kita duk tahiyat, die p duduk atas peha... time kita nak sujud, die p duduk depan kita tersengih2...

Nurul, kita alami keadaan yang sameler...

7 comments:

Huda said...

husna x duduk depan tp dia ikut sekali solat :)

Me_Lina said...

klu alya... kita sujud... dier ikut sujud depan2 kita... adeh...

.::Lynn::. said...

muahahahhahahha... kita serupa...

ejaMaria said...

uuiikkk... seksinya solat??? ;p

Pn. Zana said...

anak sy lelaki. x de la nak pakai tudung.cume kalu tengok ibu/ ayah die nak solat. sibuk die nak bentangkan sejadah & die dh solat dulu..hahaha. lepas kita dh hujung2 nak siap. die sbuk la nak duk atas peha la. pernh gak die tarik telekong smpai nak terbukak..:) sabar aje la kan ?

qasehadam @ nurul said...

kehkeh..tau takpe kite ni tiap masa kene tau asal nk solat dia jd imam geramm tul kadang tuh siap masuk bawah telekung,takpon duk atas riba time baca tahiyat tuhh huhu sabauu jela,penah kiteorg solat jemaah abah dia kemain laju lagi mengimamkan nak2 bile sikenit dah start wat aksi2nya haha

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ala sweetnya nak solat sama ek...semoga menjadi anak yang solehah k