Sunday, November 7, 2010

Bas Transnasional Eksiden di Kuala Lipis

Ada keluar kat Mingguan Malaysia. Boleh baca SINI

dan ai memang balik kg kan... kebetulan hari sabtu on d way keluar ke pekan sehari di kuala lipis, ai nampak bas ni sedang ditarik oleh kren... Keadaan bas memang teruk...abis pecah semua cermin dan terbalik masuk ke dalam parit kecik... Memang nak snap gambo tp jarak jauh dan time tue kami kena ikut jalan lencongan sebab jalan digunakan untuk tarik bas nie...

Bas ini dari KL ke Kota Bharu... Punca boleh eksiden:-

  • Malam tue hujan lebat, jalan licin kut...tp kata sedara ai, jalan tue memang penuh ngan minyak
  • Jalan tue memang menurun bukit....
  • Laju maybe... sebab bas-bas ke kelantan, kalo lalu kat jalan kg ai nie, memang laju mcm pelesit... sebab tu ai memang tak heran sangat kalo ada eksiden...sebab tau, mereka memang laju... org2 kg area ni, memang dah tau sangat...
Kejadian berlaku dalam kul 11:45 mlm dan ai lalu jalan nie dalam kul 9:45 mlm... awal sikit dari masa kejadian... Harap mangsa2 eksiden cepat sembuh...

9 comments:

♥cutebabygirl♥ said...

ya ALLAH!!
tak habes2 bas eksiden!
takutnyeeeeeeee

dah la selalu naik bas..
wuaaaaaa T___T

qasehadam @ nurul said...

apesal bus stop tu nmpak hancur semacam je kena langgar ngn bas tu gak kerr

^linas^ said...

ngerinya!

::Mamalyna:: said...

cutegirl, hari jumaat malam sabtu, eksiden bas kat pekan...pehtu next malam kat lipis plak...

::Mamalyna:: said...

nurul, bas tue p rempuh bus stop tue dulu, pehtu melintang atas jalan then terus parking dalam parit... masih nampak kesan brek atas jalan...

::Mamalyna:: said...

linas, tengok bus yang remuk tue pun, dah terasa ngerinya...

..nOj.. said...

betul kan. bas2 ke kelantan ni kalo lalu jalan area situ mmg cam pelesit punye laju. tah hape2 la

::Mamalyna:: said...

nojah, memang kan...aku nak kuar simpang pun, takut...pehtu boleh plak bagi2 lampu kat kita...nyampah betul!!!

aiDieNa said...

Ngeri lar tengok bas² nie eksiden.. nak naik bas pon cam fobia..