Monday, June 7, 2010

Ai Tak Mo Sedey2..

Ari ni ai blank! ai sedih n macam2 perasaan lagi... Ai try tak mo fikir, tp otak ai tetap fikir....




Serius, ai tetap risokan keadaan mak ai.... dalam pala ai ni, masih tak bleh lupa kejadian yg telah menimpa mak ai.... time tue memang ai ingat, mak ai akan tinggalkan ai dah...



Ai fikir2, kenapa ai tak bleh nak jaga mak ai?! ai bebetul tersepit! mak ngan kerja... kalau boleh, memang ai nak mak ai ada depan mata ai time die sakit cenggini...tp ai tak bleh... kalau ai keje, sape nak jaga die kat umah time tue... nak hire maid, ai tak mampu lagi... Memang ai berat hati lepaskam mak ai pergi ke kelantan tue... coz jaraknyer jauh... lagipun dah 2 bulan mak duk ngan ai, skang die takde...memang trasa sangat2... even kami selalu bertekak tp sapa tak sayang mak kan...



Yg buat ai rasa bersalah coz mak penah cakap masa die kat spital, kalau boleh die tak mo p kelantan, die nak balik kg...nak duk kat umah kg... tp ai cakap ngan mak, mak kena p duk sana coz ada org jaga...kalau duk kg, tak bleh coz mak duk sorang2 jugak... even sedara mara ada tp mereka mesti ada hal masing2 jugak kan....but now, ai rasa cam bersalah plak coz paksa mak p sane...



Mak, ejan mintak maaf coz tak dapat jaga mak...harap mak sihat sejahtera duk di sana...

Ejan sayang mak sangat2!

12 comments:

Echa said...

sabo wei... kita sbgai anak memang nak berikan yg terbaik kan.. tapi semua tu rasa cam tak cukup nak balas budi dia selama ni.. takpela wei.. ko dah buat yg terbaik untuk mak ko.. insyaalah. mak ko ok...

Me_Lina said...

doa banyak2 ek... mak2 kita mmg mcmtu... pepe pun.. nak kt umah sndri... bila pk mmg sedih... bnykkan berdoa... cantact dier selalu...

..nOj.. said...

sedih plak aku. wei ko jgn risau sgt tau. doa bebanyak. takde ape2 la. ok je. ko rajin2 contact dia tau. dia duk sane pun ngan abg ko, akak ipar ko. abg ko pun mesti nk yg terbaik tuk mak ko. dun wori diorg mesti jaga mak ko baik cam ko gak

aiDieNa said...

Sabar yer.. faham sangat perasaan itu.. pernah lalui.. memang tak senang duduk memikirkan keadaan orang yang kita sayang yang tidak di depan mata... sangat risau..

Doakan kesejahteraan dia dari jauh yer Ejan.. Doa seorang anak sangat berkat!

Anonymous said...

sedihnya.. doakan yg terbaik.. moga mak ejan cepat sembuh..

Fieza79 said...

kita dh cuba wt yg tbaik utk mak kita kan? rase nye mak fhm tuh..

takpe2 doakan yg baik2 je utk mak..hanya tuhan je tahu sebalik hati dn tindakan kita..

kella said...

alamak... sedih pulok baca netry nih, tetiba mood sentap sebak pula..
sabar ya! kita doakan ibu mamalyna sihat hendaknya, kita ada ibu juga.. kita faham... byk 2 doakan yang terbaik untuk nya!

*suka gambar header kat atas tu! sangat cantik!

bukhairiah said...

sedih na...hope mak ejan xpe2 dah...dia tau ejan syg dia tu...tp biasa la, org tua2, dia akan igt umah dia sndr...

Nida said...

Semoga mak Ejan cepat sembuh..


Nida faham... Ejan mahukan yg terbaik buat mak.. Insya Allah rasanya mak Ejan pun akan faham perkara ini..

Siti said...

moga mak izan cepat sembuh yer...Amin.

umilia said...

ko jgnla sdih sgt eh..ko kenela kuat..doakan yg mak ko cpt sihat mcm biasa..insyaAllah abg n kak ipar ko jg mak ko dgn baik punye..kiteorg kwn2 akan sentiasa doakan kesihatan mak ko cpt pulih..

Sricahaya said...

Byk2kan berdoa yer..semoga kesihatan mak mamalyna beransur sembuh..