Thursday, April 8, 2010

Odorono aka Deodorant

Korang panggil deodorant tue ape....ada yang panggil odorono kan....tp kekadang ada jugak yang panggil ubat ketiak... ape hal ai tulis pasal ubat ketiak nie.... Pakai mende kat bawah ketiak pun nak citer ngan org ker.... Bukan camtu yer....ai saje nak berkongsi pengalaman, SHARING IS CARING....

Cam ai, deodorant yang biasa ai pakai ialah Nivea, Rexona dan Sanex.... tp yang paling ai kerap guna ialah Rexona.... tp bila nak beli, kat area Rexona tue, bermacam2 jenis plak kan.... ada kaler biru, kaler pepel, kaler pink, kaler peach, kaler ijau....kadang2 tu tak tau nak beli yang mane...sat pegang yg tue, sat pegang yg nie....

Baru2 ini, ai pilih Rexona yang kaler ijau, trademark die 'All Day Fresheness'...Kalau korang perasan, ada iklan kat tv yang perempuan pas mandi pehtu die pakai deodorant rexona pehtu die pakai baju putih silk cam baju ikat kat pinggang tue, die p keje ngan baju tue, pehtu wat presentation ngan baju tue, pehtu naik motor ngan baju tue pehtu malam p berjimba2 pakai baju tue.... die pakai rexona brand ini tau.... Tp kadang iklan2 nie, poyo jer lebih kan... biasaler nak naikkan keyakinan org ramai terhadap produk tue...

Ai pun tergoda ngan iklan tue, then ai beli ler....
tp iklan tue mmg betul yer.... deodorant ni memang fresh + wangi dan kekal lama....sama betul2 ngan iklan die....Just imagine, bila ai pakai waktu pagi, ai still leh bau deodorant nie sampai ke petang... sangat2 seronok:DUntuk lelaki plak, ai suggest korang beli kat laki korang deodorant brand nie.... ia dalam bentuk gel dan korang squeeze button kaler silver tue....asben ai pakai pun kata ok, tak melekit dan bau pun fresh....memang betuller ngan sticker tue, 24 hour protection...

7 comments:

Siti said...

yup..sharing is caring...leh la cuba gak deodorant tu nanti..ehe..sure wangi nanti.

Afne said...

i likeeeee.. sedap kan bau dia hehe

Zimah's Depart said...

i pakai nieva yg kuning tu..24hours protection kot..ok ek rexona ni..nnti nak try la..

bukhairiah said...

tingat mak ai panggil mende tue odorono...

ai pon pkai rexona..peh ni nk try y kaler tu lah...

::Mamalyna:: said...

siti, cuba jgn tak cuba...memang wangi..

afne, pakai sama ngan kita yer...wangi kan ketiak kiter...heheheh

ziemah, cubaler, konpom puas ati...hehehe

mrs. bubu, jgn lupa masuk mydin beli odorono brand nie tau...hehhe

*Miss Geli^ said...

weih ejay, aku seriusli takleh pakai deadorant..kalu aku pakai, ketiak aku melekit..sampai sekkarang aku tak pakai..hahahha..kejit ak?

::Mamalyna:: said...

nogha, biar betul...bistu ko tak pakai ape2 kat ketiak? kalau takde bau 'bawang' ok ler...hehehhe