Friday, April 16, 2010

Lyna dan Channel Disney...Tidak Dapat Dipisahkan

Sejak ayah lyna tukar channel kat astro, buang sukan n discovery pehtu ambik citra dan cartoon network.... Memang banyak menguntungkan ai....

pertama,
Ayah lyna dah takde sibuk2 nak tekan channel sukan tue...no more channel 811, 812, 813 etc...cuma skang rajin jugak die bukak channel 801, astro arena tue.... takpelah, di maafkan ler....lagipun satu channel jer kan...

Kedua,
Lyna suka sangat2 layan mickeymouse clubhouse dan barney.... kalau pagi2 lepas jer siap2kan lyna, ai terus pasang channel 613 coz kat situ ada citer barney....lyna kan suka barney...so mata lyna tue tertumpu jer kat tv.... so ai bleh bersiap2 mekap n pakai tudung semua ngan aman sekali tanpa gangguan....

Kalau ai sibuk2 nak masak petang kan, kul 5.30 ptg, bukak channel disney tue, memang lyna layan mickey mouse club house...pun sama, terpacak jer depan tv... kalau malam, agak2 lyna tido lewat, sempatler tengok citer upin ipin kul 10:00 mlm....

Seeee....banyak benefit kat ai kan.... asben ai tue meronta jer coz tak dapat layan world cup bulan jun nanti coz channel sukan dah takdop...

2 comments:

Zimah's Depart said...

bagus le lyna..adam plak mmmg x suka sgt tgk tv..dia lebih suka aktiviti sendiri..

Siti said...

sama ngan jannah, kalau dah ngadap chanel karton..mmg kusyuk abis.