Thursday, April 29, 2010

Lyna @ 19m

Ari nie genap umur lyna 1 tahun 7 bulan aka 19m.... dah besar dah anak mama yang comel, yg notti, yang manja dan yg macam2 lagi.....hehehehe
Antara milestone lyna ialah
- first word lyna ialah JATUH
- baru nak mula cakap
- amat2 suka berjoget, pantang dengar lagu video clip 2010 astro tue, konpom terpaku depan tv
- amat2 manja
- selalu jugak wat perangai mengada2...bila nangis, konpom bergolek2 atas lantai
- skang nie, amat2 suka panjat kusi makan.... berdiri atas tu sambil tolak kusi ke belakang ngan kaki then badan die p letak atas meja.... dah bape kali jatuh tue.... geram jer nak masukkan kusi dalam bilik...
- makan pun boleh tahan... dah tak larat dah nak dukung...
- nak makan, siap baca doa berkali2
- suka ikut solat, tp satu rakaat jer.... bila solat tue, angkat tangan cam takbir tu pehtu mulut kumatkamit terus sujud
- Suka wat aksi gedik dan comel depan cermin

- kalau wat salah, pandai pujuk mama nga ayah

- wat muka sedih bila kena marah

- bila masuk kete, selalu suruh mama ngan ayah pakai selfbelt

- dah pandai nyanyi ikut rentak barney... tak paham ape butir pun, tp nada dah betul

- dah leh menari dan point bahagian badan bila kita nyanyi lagu 'head, shoulder, knee n toe'

- dah pandai wat bunyi binatang.... tp ikut mood die jugak

-amat2 suka buku....

dah banyak dah tue...ai pun dah tak teringat dah....
Semoga lyna membesar ngan sihat dan cergas yer...
Mama dan Ayah, sayang sangat2 kat lyna tau!!! muaahhhhsss!

10 comments:

..nOj rawK.. said...

ehehehe beso dh lyna. nanti dia dh pandai ckp letih la ko nk layan weh

aiDieNa said...

Comelnyer Lina.. :)

::Mamalyna:: said...

nojah, tu pun dah banyak cakap dah..tp kami tak paham butir ape die cakap, hehehhe

::Mamalyna:: said...

kak ina, hehehehe...tq...

ummiaisyah said...

tomeynya.."amat2 suka buku"..ni bakal jadi prof ni..

::Mamalyna:: said...

ummiaisyah,hehehe...memang sangat suka buku2... amin..

NONIE ABDUL AZIZ said...

comelnya...salam kenal utk mamalyna...

::Mamalyna:: said...

Nonie, tq... tq kerana sudi singgah...nice to meet u..

.:fyzz:. said...

comey lyna nih..kening lebat ikut ayah nih..b good girl.jadi kebanggaan mama n ayah

::Mamalyna:: said...

pijot, tang kening tue, tak payah nak disangkalkan lagi...terbukti kening ayahnyer