Monday, April 12, 2010

Going Back To Taska

Buat anakku lyna,
Ari rabu lepas, mama ada call cikgu emi, bitau yg lyna cuti sebulan dari p taska tp ari jumaat lepas, mama decide untuk hantar lyna semula kat taska..... coz skang mama tengok lyna amat2ler lasak, amat2ler nakai.....Kesian kat wan.... Even wan dah jaga lyna lebih kurang seminggu, tp mama tengok wan penat jer jaga lyna.... Lyna bangun pagi kul 6 pagi, pas mandi makan semua, jam pukul 12 tgh pun belum tentu lyna tido semula.... Bila mama balik umah waktu lunch, bukak jer pintu, mama dijamu ngan pandangan yang amat2 cun kat hall dan ruang makan....segala mak nenek permainan lyna, lyna campak merata2....

Mama tau, mungkin lyna bosan duk main sorang2 kat umah.... kalau kat taska, lyna ada kawan kan....mama pun tengok, banyak perkara2 baru yang lyna belajar kat taska..... lyna dah pandai pegang tangan mama dan ayah dan suruh wat macam bulatan.... lyna dah pandai berdiri sambil angkat kaki sebelah, wat pergerakan badan yang bermacam2 pesen.... nyanyi2 yang hanya lyna sorang jer paham lagu ape lyna nyanyi..... dah pandai ikut arahan itu ini....kira okler duk kat taska tue kan....

So lyna jgn kecik ati yer nape mama antar semula lyna ke taska.... mama nak yang terbaik jer untuk anak mama....lagipun cian wan...wan dah tua, dah tak larat...biarler wan duk berehat yer...

6 comments:

Mama AqiL said...

elok lar ko antar balik ke taska..cian kat wan lyna tue.aku ni yg muda jelita ni pun kadang2 tak larat nak melayan karenah aqil yang makin lasak..nak sgtlah rajin mengemas rumah yea..hihihihi

Siti said...

kena gi taska semula yer...
betul gak tu, ingat masa pantang dulu, mak dtg jaga siti pastu jaga anak2 sekali. kesian tgk sebab anak2 siti ni kdg2 byk keranah. Nak jer siti hantar nursery masa tu. Tapi, mak tak bagi. Dia ckp dia leh handle..huhu

::Mamalyna:: said...

anum, muda jelita ker? hehehhe...tu ler, memang lasak, aku pun tak larat...

siti, mak ai tue nak jer jaga tp kita yg tak sampai ati tengok mak tue jaga lyna, so better antar balik ke taska...

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

tu la, kadang2 kesian kat mak kita kan kena jaga anak2 yang lasak. tak pe la, lyna kat taska pun mungkin dia lg happy ada kawan

p/s: dah singgah blog baru akak?

bukhairiah said...

tharunya pesanan tu...
xpe la, bg wan rehat2 ckit...kang klo wan boring2, selang2 la antr taska

..nOj rawK.. said...

sapekah itu yg memegang lyna?