Wednesday, March 10, 2010

Lyna ada Homework!!!

Citer dah basi tp nak citer jugak kat sini...hehehehe

Minggu sebelum Cuti CNY ari tue, cam biasa petang ambik lyna kat taska...sekali cikgu lyna hulurkan buku nie.... pehtu cikgu tue cakap 'akak, cuti nie lyna ada homework'.... ai? HOMEWORK?!!!!

ai cam rasa nak pengsan kat depan cikgu tue....lyna yg umur 1 tahun 5 bulan tue ada homework! Dalam masa yang sama ai plak rasa ai yang ada homework, hehehehe.... cikgunyer kata, the reason kenapa budak sekecik lyna tue ada homework coz nak mengajar budak tue memegang pensel ngan betul kerana die ada pengalaman budak yang dah umur 6 tahun memegang pensel cam makan nasik,means die tak reti nak pegang pensel ngan betul....lambat didik kata cikgu tue... dan cikgu tue cakap jugak, yang mulai dari minggu tue, tiap2 cuti wekeend, lyna memang ada homework....

ni ler buku lyna....ai dah balut plastik n tulis nama lyna....tp skang buku nie dah separuh hancur dah...

balik kedah ari tue, ai beli pensil kaler nie kat kedai borong din (pijot, hang tau ka kedai nie?)...beli yang murah2 jer....24 kaler cuma rm3.90 jer...
first homework lyna....kena tulis n kaler AEROPLANE....yang contiang2 tue, lyna punye keje....ai pun tolong jugak p warna...hehehehe
homework minggu lepas2...BEE
homework minggu lepas...COW
tp tiap kali nak suruh lyna siapkan homework die....ermmm amatler susah...abis die p kuarkan semua kaler...p usung buku tue ke sana sini.... yang seronoknyer skang, lyna amat suka ngan buku...

3 comments:

Siti said...

alahai..kecik2 dah ada homework...
batrisyia yang 3 tahun tu pun kalau dpt buku abis dikoyakkannya..conteng sana conteng sini...ni kan yg setahun lebih...

tapi bagus gak cikgunya tu..prihatin ttg anak2..kalau takat nak suh warna tu ok jer...

..nOj.. said...

alhamdulillah daryn mmg pandai pegang pensel pen dan pensel kaler

::Mamalyna:: said...

siti, tu ler...memula tau terkojut omaknyer...hehehe

nojah, gud girl kuyin... belajar kat taska ke tue?