Wednesday, October 14, 2009

CUTEST BABY IN WALKER CONTEST


Jalan2 di blog ROS, terjumpa contest nie yang dianjurkan oleh ometomeiorked

CUTEST BABY IN WALKER CONTEST

Contest dianjurkan sempena besday ke 2 puterinya Nur Aqilah Insyirah....dan tuan punyer blog ingin kita beri pendapat tentang kebaikan dan keburukan walker....so ini pendapat aku yer...

KEBAIKAN
~ Dengan adanya walker, kita sebagai ibu senang membuat keje rumah seperti memasak...just masukkan anak anda ke dalam walker, dan kita bleh teruskan kerjaan memasak kita tue...tp kita still kena pantau anak kita yer....
~ Dengan adanya walker, kita dapat menguatkan kaki anak kita sebagai first step untuk die belajar berjalan kerana mereka akan gunakan kaki mereka untuk menggerakkan walker dengan dibantu oleh roda2 walker....
~ Dengan adanya walker, kita dapat mengajar anak kita mengenai lagu kanak2 yang famous mcm twinkle2 little star, baba blacksheep....sekarang ini walker2 yang dijual bermacam2 mainan yang diletak dibahagian hadapan....macam walker lyna, terdapat bunyian lagu twinkle star dan baba blacksheep....selepas itu, ada bunyian 'MUMMY, DADDY, BYE2, HWUA (bunyi menangis) bila kita tekan button yang ada di depan tue...selepas itu, ada tombol bulat di hadapan yang boleh di tekan dan mengeluarkan bunyi dan jugak bunyi loceng.....dengan adanya aksesori di walker ini, ia dapat membantu anak kita mengenal bunyi2an dan lagu
KEBURUKAN
~ Keburukannya ialah, kekadang anak kita terlebih advance...biasaler budak2....mereka bleh memanjat walker ini dan ada jugak yang cuba untuk keluar dari walker nie dengan sendirinya....oooo sangat2 ngerinyer....kalauler terjatuh...tak ke meraung nanti?
~ Keburukannya ialah, harganya yg semakin mahal sedangkan kualiti tidak same ngan harga....dengan brand dan design walker tue sendiri membuatkan walker ini dijual ngan bermacam2 harga....ada yang murah dan ada yang mahal....tetapi anak kita nie ada yang ganas sikit kan...dihentak2, ditarik2, diketuk2...maka aksesorinyer pun tertanggal atau tercabut....
Jika org lain pertaruhkan gambo anak mereka yang comel2 duduk dalam walker tp aku pertaruhkan gambo lyna yang aksi cenggini untuk contest ini

NAMA : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY

UMUR : 1 TAHUN 15 HARI
Gambar ini diambil semasa kami menjemput bapa saudara asben berbuka puasa di rumah kami semasa bulan ramadan yang lalu....lyna telah memanjat walker ini sendiri dan duduk cenggini....selepas itu lyna sakan round dalam umah ngan gaya duduk dalam walker secara terbalik dan kami sekeluarga ketawa geli hati melihat aksi lyna dah duduk cenggini dalam walker....
Gambar selingan sebagai bukti keburukan ngan adanya walker kekadang anak kita beraksi terlebih advance....memanjat walker

dan gambar selingan kedua, aksesori walker yang tercabut gara2 'kerakusan' anakku....hehehe...

Nak join? Sempat lagi kerana contest bermula dari 6 - 31 Oktober 2009

2 comments:

..nOj.. said...

aiseh... xleh join... cikuyin tadop walker kerna mumy dia xpercayekn walker leh memberi sebarang kebaikan :p

Orked said...

salam kenalan..
tq join contest kite..
comeinyer lyna