Thursday, September 17, 2009

ANAK DARA VS WAN DARA

Gambo yg disnap petang semalam....mak aku tengah membuka peti ais tuk melihat sayur2 yang bleh di masak....semalam kami cuma bukak pose makan nasik goreng ngan kopok jer....tetiba cik lyna merangkak ngan lajunya dan terus landing baikkkkkkkkk punyer sebelah wan.....tak tahan tengok gambo lyna duk bersimpuh tue....cam anak dara besar dah kaedahnyer....tu tangan tu sibuk membukak plastik yang berisi............
buah mangga....alahai comey jer duk sebelah wan tue....duk bersimpuh tue....ati tetiba sedih.....lyna, wan dah nak balik kg dah.....kepada sesiapa yang takde ayah dan cuma ada mak, mesti ada perasaan camnie.....kita hanya nak yg terbaik tuk mak kita kan....seboleh2nya kita cuba tuk tunaikan permintaan mak....memang aku akui, aku ngan mak jenis panas sikit....kadang tue ada jer tak kena...tp pastu baik jer....biasaler org tua...sensitif lebih....aku org muda pun sensitif jugak.....dan memang dari dulu lagi, kalau ada org yg buat perangai dan saje cari pasal ngan mak ayah aku, aku akan mengamuk....aku kalau bleh nak mak aku duk ngan aku, bukan suruh jadi maid ke ape ke....duduk jer....selama mak aku duk sebulan, mak aku cuma ngasuh lyna jer.....kemas umah, masak, basuh baju, jemur n lipat baju semuanya aku.....dan aku pasan, mak akan tido awal kalau malam....penat ngasuh lyna waktu siang....aku ngan asben akan take over jaga lyna bila malam....

sedih sangat nak lepaskan mak balik ke kg....semalam aku dah cakap ngan mak, suruh stay jer ngan aku....lagipun die duk sorang kan....

2 comments:

::jari nOj:: said...

alamak sedihnye... tul la wei... kte mmg nk yg terbaik tuk mak kte... sama la cam mak kte nk yg terbaik tuk kte masa kte kecik2 dlu, tp ape yg kte buat, kte xnk ikut ckp dia sbb kte ade reason yg slalunye xlogik... n mak kte tentu ade reason nape xnk duk skali ngan kte... n d main reason is 'TAK NAK SUSAHKAN ANAK' even anak slalu nyusahkan mak... huwaaaa sedey weh

:iBuAfiQah: said...

mak nie xnak duk lelama dgn anak2 dia..
dia suka duk umah sendiri gak..