Tuesday, July 21, 2009

Ari Jumaat
Disebabkan family kedah datang putrajaya, maka lyna tak dihantar ke taska. Duk umah n aku rehat thari balik umah. Pehtu kul 2.30 balik ofis n cukup masa 4.30 balik umah balik.....so malam tue duk umah sajer...... Makan besar sikit malam tue coz ada tetamu datang umah....
Ari Sabtu
Asben pepagi dah kuar p main tenis coz minggu nie ofis die ada sukan kementerian.....Dalam kul 3.30 ptg giteww....MIL semua p nilai p cari barang.....dari nilai terus p umah makcik asben kat kuarters klia.....aku? duk umah ngan lyna dan setia menanti kepulangan asben tercinta pehtu baru kami gerak p klia......dalam kul 7++ baru asben aku balik dan die KALAH! yea...yea....dalam kul 8++ baru kami gerak. Duk kat sane, borak2 + makan....dah gerak nak balik sangat2 nie....makcik pelawa suruh tido umah jer malam tue.....coz plan esok bekpes kat NASI LEMAK MAMBAU..... mak n ayah mertua jer tido....kami balik putrajaya.....
Ari Ahad
dalam kul 9, baru bertolak dari putrajaya ke mambau tuk bekpes.....jauh giler nak bekpes.....masing2 dalam kete dah lapor giler.....siap benti kat r&r seremban beli roti dulu.... kami sampai dulu kat situ....ape lagi cepat2 chooopp tempat....gambo signboard pun tak sempat nak snap, perut lapo maaa....dalam 10 minit gitew, meka pun sampai....gambo nasik lemak pun tak sempat nak snap coz lapo.....percayaler yg kami lapo kerana hasilnya cenggini yerr........

dah kenyang baru bleh bergambo ok........ni meja budak2 remaja....hehehe.....yang kembor melekat lain jantina tue pak su (fahmi) n mak ngah (eda) lyna.....yang tudung itam is mak cik lyna (nani) dan bertudung putih posing lentok is iranina......

lyna with mama
lyna with NENDA........sebenarnya Nek Da coz ni makcik asben yg kami panggil mak uda....so senang nak dipanggil n kasik sedap sikit, decide panggil nenda.....maksud sama kan iaitu nenek.... tangan sekerat tue adalah kepunyaan mak mertua saya yer....

ni ahli mesyuarat tingkap yg lain yer....yang baju putih tue pak uda n yang baju oren tue pak lang.....

yang baju itam tu bapak mertua aku yer....

pehtu decide plak makan thari kat umah makcik asben kat kg batu 3, mambau......so berkampungler kami kat situ satu family......

lyna landing baik punyerrr di atas peyut ayah....

pas makan thari n rilek2....decide plak p umah pakcik asben yg duk kat kuarters jalan duta.......fuyoooo.....memang round abis ari nie.......aku ngan asben beserta pak su gerak balik pjaya dulu tuk ambik barang kelengkapan lyna......aku dah bawak cuma tak cukup, tak sangka plak p selama nie kan...... sampai kuarters jalan duta dalam kul 8 gitew.....sebelum gerak, kami order sate willy kat sg ramal junction.......memang sedap satey tue....lagi sedap dari hj samuri.... kami order 50 cucuk.... pehtu pakcik mie @ adik mak mertua datang plak kat umah tue....meka bawak kfc....nyum...nyum...lagiler ramai berkumpul kan.......gerak balik pjaya dalam kul 10.30 mlm.......

Kesimpulannyer.....seronok dapat berkumpul ramai walaupun penat....

2 comments:

~aSHa~ said...

mmg kami lengkap tul jadual cerita ko ni..bagus2...detel sekali...siap kami kenal sedara mara, kiranye leh jadi ahli keluarga dah ni

::It's Me:: said...

aku memang suka bercerita secara penuh....hehehe