Tuesday, June 30, 2009

Time photoshoot tue, memang ada nyamuk tau...bak kata moon, sian mily coz banyak kena gigit nyamuk....lyna pun tak terkecuali digigit nyamuk..... adaler beberapa tempat jugak kena gigit....kat tangan, kat betis, kat lengan....nak wat camne, dah mamalyna pakaikan lyna gaun....so sedapler nyamuk tue gigit kan.....

nampak tak tangan lyna ada merah2 tue....kesan dari gigitan nyamuk tue, tangan lyna jadi bengkak dan berair....yg tempat merah banyak sikit tue, haaa kat situ ada gelembung air.... mane2 tempat yg kena gigit nyamuk tue, semua ada gelembung air tp tangan yg teruk.... aku dah sapu minyak gamat n krim tp takde plak tanda2 gelembung air tue nak surut ke ape....so asben aku suggest bawak lyna p klinik semalam.....risoler jugak kan....kut2 ada penyakit lain ker....oooh lupa, kat taska lyna ada dua org baby kena demam campak.....sorang tue anak anum @ mat aqil....cian aqil....patutler ari jumaat lepas, badan die panas.....

So semalam, kami pun gerak p klinik lita alis kat p9....sampai jer, register n tengok ramainye org....asben tanya budak kaunter tue, sempat tak kami p minum dulu kat kedai mamak area situ...budak tue kata sempat....so p ler melapik perut kat kedai mamak tue....makan burger kongsi 2 org..... pehtu p balik klinik, tak lama pehtu nama lyna pun dipanggil.....Doktor yg entertain, nama doktor rosli....baik doktor tue....die belek tangan lyna...so die kata, lyna nie kulit tak tahan or alahan.... so kami kene berjaga2 kalau kuar mane2....make sure sentiasa ada cream...so kena charge RM41 hengget.....
niler ubat2nyer....botol isi kuning - antibiotik, botol isi pink - ubat alahan, botol isi kaler coklat - ubat batuk dan selsema n H-Cort tue cream sapu....

pesanan wat lyna...
lyna, awat hang tak ambik kulit spesis mama hang....kebal sikit, maklumler kulit kampung....ni hang ambik kulit ayah hang....kulit bandar, hehehehe

3 comments:

Miss Moon said...

lorrrrrrrrrrr sian nyer sayangggggggggggg...auntie rasa bersalah plakkkkkkkkkkkkkkk ...nanti auntie babab nyamuk2 tew . Tew la Lyna berdarah manisssssssssss

Mama Lyna said...

hehehe...tu ler moon, kulit lyna tak tahan....kulit org bandar...tadi tengok dah surut sikit bengkaknyer... darah lyna jer manis, muka time PS, masham jer..

~aSHa~ said...

kulit mama sha yg kekampungan ni pun alergik gak..anak mama sha semenye alergik cap mama sha la tu...kalo cap papa mdm...takde la susah nak jaga....uhukkksssss.....

dik lyna..hang sama je dgn maisarah..mudah tul merah2..kalo berpeluh je merah2 abis satu muka...