Thursday, May 14, 2009

::PERFUME BARU:;

Ari sabtu lepas, aku sefamily p kenduri kawen kat INSPEN, anak member ofis aku....setelah selesai mengisi perut...kami pun blahler kan...takkan nak duk situ lame2, jemputan tuk makan kenduri bukannya tlg cuci pinggan mangkuk plak, hehehehe....kami gerak ke tesco saujana impian tuk membeli susu lyna n barang2 umah yg lain....ai pegi tesco berbaju kurung u....merah menyala lagi....biasa ari cuti, kalau ai kuar p mane2, ai tak pakai baju kurung.....hehehe.....setelah selesai sudah membayo barang2 yg dibeli, harusler kita berangkat pulang kan.... turun eskalator tue, kat bawah tue banyak plak kiosk2 menjual memacam2, bajuler, sandaller tp mata aku terpandang kat satu booth nie...jual perfum....aku memang nak kehabisan perfum dah...aku ngan muka kesian (mintak simpati ngan asben ni agar die nampak yg aku nak minyak wangi baru) pun membelek2 minyak wangi kat situ....test bau, siap cium abuk kopi lagi tuk neutralkan idung aku tue coz aku dah mencium bermacam2 minyak wangi....akhirnya ni yg aku suka....asben aku agaknya kesian tengok aku dah duk kat situ lama...die pun kasik green light, leh beli perfume tue, katanya adiah ari ibu (adiah kat diri sendiri nih).....abang, kalau bukan ari ibu pun, ijan beli jugak2, hehehehe.....
Promoter tue kata, buy 1 free 1.....iyeler tue konon...padahal....beli 2 ngan harga RM100+++
gambo paper beg

nie isi kat dalamnya....
apsal tetiba ada pen?


kisahnya time beli tue, aku tanya promoter tue, takde ker free gift lain.. dia jawab takde....ehhh aku tak bleh...aku nak jugak....puas aku pujuk2, kut2ler die nak kasik perfume lain saiz kecik ker...die kata takde....pehtu time die tulis resit tue, aku nampak die pakai pen ni....bila tulis, ada lampu liplapliplap kat atas die, aku terus berkenan...aku kata kat promoter tue yg aku nak pen tue as a free gift...memula die tak kasik (kedekut betul promoter tue, aku dah abis rat beli perfume dah)...pehtu aku pujuk suruh kasik jugak...akhirnya aku dapat jugak,hehehehe...asben aku geleng pala dah tengok perangai aku duk pujuk promoter tue....

ni buktinya aku menulis, lampu kat atas pen tue liplapliplap....

apa kaitannya beli perfum dapat pen....ada aku kesah? cak...cak....cak....cak....cak....:D

(nota: ishh aku tak suka betul citer cak cak 2009 terbitan azwan ali tue, ntahapeape jer)

2 comments:

*Miss Geli^ said...

tak ske konon, tapi tangan gatal jugak nak tukar cenel tu kan??

aku tak bleh blah betul tengok rosnah mat aris tu...macam flower horn dah..hahhaha

..nOj.. said...

aku xleh tgk mende tah nama org gile tu... sape ek ala lupa tul nama dia