Thursday, April 30, 2009

::AKIBAT MULUT::

Tempat kejadian : di dalam lif kat umah
Penaiki lif : aku, asben, lyna n sorang lelaki yg tangannyer penuh ngan barang

bila lif sampai, kami pun masuk. Aku tekan tingkat 12, n lelaki tue tekan tingkat 6. Dalam lif, aku n laki aku duk borak sambil main2 ngan lyna....tetiba berdialog camnie:-

aku: abang, makan nasik goreng ke tadik?
asben : tak jawab ape2 sambil mengjengilkan mata kat aku
aku: awat abang nie...

ting! lif pun sampai tingkat 6, lelaki tu pun kuar.... laki aku pun ape lagi.....

asben: ayang nie, nape cakap camtue...
aku : laaaa....salah ker? ejan tanya, abang makan nasik goreng ker? abang kan kebiasaan sebelum balik p makan2 kat kafe
asben : hek ayang....lelaki tue ler yg bawak nasik goreng, tak nampak ker bekas nasik die tadik?
aku : lorrrr iye ker, mana ejan nampak, tangan die penuh.....
asben: ape ler ayang nie (sambil tunjal pala aku....)

moral of the story: kalau bau nasik goreng tue tak semestinya datang dari mulut asben anda, tak pasal2 dapat tunjal free....

9 comments:

..nOj.. said...

tula len kali ckp siang pandang2.. ko ingat laki ko sorg je suka mkn nasik goreng

Mama Lyna said...

hehehhe...dia sokmo makan2 sebelum balik makan dulu, mana ku tau...org lain punyer

.:Iz-aNn (",):. said...

dah ko malas nak masak...kenalah dia makan nasi goreng sebelum balik...hahaha

~aSHa~ said...

kira 2 kali makan la ni ek..uhukssss....

Mama Shahmi said...

kak ijan anda telah di tag..sila ambil tag ye ;)

Mama Lyna said...

baik mama shahmi....symp nie...

j.e.j.a.r.i. said...

thanks visit blog saya.
cuba jugak menggorek sana sini..mencarik info pemilik blog..tapi mcm hampa je.
selamat berblogging.
cheers!

=jejarimenaridisini=

Shifa said...

cutenye lyna!! geram...

.:fyzz:. said...

msti lelaki tersebut memaki ko lam ati dier kan...hhahahah