Friday, August 27, 2010

Eh...eh.. ai pun terbercuti jugak...

Skang, ai at home... Terbercuti, hhehehe... Emergency leave hari ini..

Kisahnya, semalam mak ngah n pak ngah lyna datang.... pas makan2 kat umah, lepak2 dan tibaler masa untuk mak ngah balik.... lyna, yang ai dan asben ai tengok, memang manja ngan mak ngah die... mungkin die selalu jumpa dan mak ngah die rajin melayan die kan... yg kelakarnyer semalam, mak ngah bawak beg letak tepi pintu, lyna pun usung jugak beg taska die letak sebelah beg mak ngah.... pehtu startler airmata lyna berjujuran nak ikut mak ngah die... tak hirau kat mak pak die dah, siap babai2 kami lagi... then, kami dapat pujuk lyna suruh masuk umah dulu untuk pakai kasut nanti kita ikut makngah...

Bila bawak jer lyna masuk umah, memula die okey, pehtu die cam cari mak ngah die pehtu mulaler menangis yang menangis sangat2.... ni tahap berguling2 depan pintu umah... kami usung bawak masuk bilik, lyna terus bangun lari balik kat pintu... adegan tue adaler 30 minit... last2 kami duk tunggu ajelah dalam bilik, die menangis2 depan pintu tue, agak2 penat, baru die masuk bilik tp tak kasik kami pegang die.... memang betul2 merajuk tue....

dan bila kami rasa badan lyna pagi tadi, panas... konpom demam! demam terkejut ke ape ke ntahler... end up, ai kena jaga lyna kat umah ari nie...

2 comments:

Hezesuze said...

ada lak kes tercuti ye uols....huhu
tapi ok latuh demi menjaga anak yg demam kan..bukannye buat2 sakit yedok?? huhu

::Mamalyna:: said...

heze, tu ler... anak kecik, camniler...asikler terbercuti..