Thursday, April 16, 2009

::WHAT HAPPEN TO U LYNA?::

Semalam aku tengok kusyuk melayan blog org + makan + chatting ngan laki, (bos aku tarak, die p meeting kat MOT pagi semalam) tertiba dalam chatting tu laki aku menulis ' jom p taska lyna, taska call kata lyna meragam'. Aku ape lagi, kemas ape2 yg patut, kemas ker? yg aku sedor, aku cuma kemas handbeg aku jer, pc pun aku tak tutup and zasssssss ke taska lyna. dalam ati duk risau, apsaller ngan lyna nie.... sampai jer aku kat taska, tengok lyna tengah dipangku oleh ayah die... ok jer senyum2 tp mata cam sembab sikit, maybe menangis beria2 sangat kut... asben aku cakap, time die sampai kat taska tue, cikgu2 die duk kerumun die yg tengah menangis tue sambil tepuk2... bila nampak laki aku jer, lagi die nangis cam gaya 'ayah, angkatler saya'....bila laki aku dukung ok jer.... setelah dibincang2 ngan laki aku, aku plak nak tak nak, terpakseler 'MC' (ada entry lain pasal MC, ok)....bawak balik umah....bila dah sampai umah nie yg nampak perangai sebenar lyna nie......pantang ilang aku dari pandangan die, duk menangis melalak....menangis cam org kena pukul tue...camtueler keadaan aku petang semalam...kalau boleh nak aku duk sebelah die jer...
Citer pasal taska plak, start bulan 4 lyna dah tukar bilik kat taska, kiranya bilik nie tuk budak 7 bulan ke atas atau budak yg dah lasak...lyna nie tak pandai merangkak lagi tp dah lasak n bergerak ke depan tue memang laju jer... kat bilik tue, majoriti budak yg dah pandai merangkak... aku tak tauler kut2 die ter'culture shock' ngan keadaan bilik tue...manaler tau, kut2 die dibuli ngan kawan2 yg lain....student baru katakan...hehehehe...mungkin tue jugak kut2 die merasakan yg diri die terancam plak....memula ok tp yg aku notis start minggu nie, lyna wat perangai menangis tue kalau kat taska... pagi nie aku tak antar lyna ke taska coz mak aku ada kat umah, cam tue jugak....ilang jer aku dari pandangan die, menangis beria sangat.... bila aku n ayah die pegang, ok jer leh senyum2 gelak2... cam tadi, aku kuar umah belum sampai lif lagi, dah dengar die melalak dah... ikutkan ati nak jer patah balik tp aku kena keje kan....sampai ofis, dengar lagi die melalak.....ish lyna...lyna...lyna....WHAT HAPPEN TO U?....pening kami laki bini....

ni gambo lyna tengah nangis....time nie dalam 2 bulan camtu....gambo die nangis time 7 bulan nie, mama lyna tak da masa nak snap (cam muka baby boy jer time nie kan, hehhehehe)

4 comments:

*Miss Geli^ said...

hhahaha...lyna meragam nak dapat adik kot..ko dah chek?

.:Iz-aNn (",):. said...

nora...aku pun rasa cam gitu gak...hehehe

Mama Lyna said...

hek ko...kecik lagi ar...ingat aku cam izan ker

..nOj.. said...

hehehe... dia nk bermanja tu weh... cam kte org dh tua ni... kdg2 ingin gak rase nk dimanja n dibelai sepanjang masa kan... dia lg la pulak mane dia tau mama dia nk keje ke nak berop nk main ke... hehehe